07 czerwca, 2016

Makaronowa wariacja


O B I A D   W   15  M I N U T

 Do przygotowania makaronowej wariacji potrzebujemy:
  • makaron świderki (opakowanie 500g)
  • jedną średnią cukinię
  • jedną cebulę
  • trzy rodzaje papryk (zielona, czerwona, żółta)
  • pomidorków suszonych w słoiku
  • sól, pieprz
  • nać pietruszki
 1. Do gotującej się wody wsypujemy makaron (gotując go zgodnie z czasem podanym na opakowaniu)
2. Kroimy wszystkie warzywa, wsypujemy do miski i posypujemy solą.
3. Smażymy cebulę do zeszklenia, dodajemy do niej wszystkie pokrojone warzywa. Smażymy pod przykryciem, często mieszając do momentu, aż warzywa trochę zmiękną.
4. Cedzimy makaron i wsypujemy go do większej miski. Uduszone warzywa dodajemy do makaronu.  Mieszamy i podajemy na talerze. Posypujemy wcześniej pokrojoną nać pietruszki.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz