Do przygotowania makaronowej wariacji potrzebujemy:
- makaron świderki (opakowanie 500g)
- jedną średnią cukinię
- jedną cebulę
- trzy rodzaje papryk (zielona, czerwona, żółta)
- pomidorków suszonych w słoiku
- sól, pieprz
- nać pietruszki
2. Kroimy wszystkie warzywa, wsypujemy do miski i posypujemy solą.
3. Smażymy cebulę do zeszklenia, dodajemy do niej wszystkie pokrojone warzywa. Smażymy pod przykryciem, często mieszając do momentu, aż warzywa trochę zmiękną.
4. Cedzimy makaron i wsypujemy go do większej miski. Uduszone warzywa dodajemy do makaronu. Mieszamy i podajemy na talerze. Posypujemy wcześniej pokrojoną nać pietruszki.
Smacznego!
4. Cedzimy makaron i wsypujemy go do większej miski. Uduszone warzywa dodajemy do makaronu. Mieszamy i podajemy na talerze. Posypujemy wcześniej pokrojoną nać pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz