Zmieniłam o nich zdanie, gdy tylko spróbowałam najpyszniejszego • KISIELU Z CZARNYCH PORZECZEK •
Potrzebujemy:
500g czarnych porzeczek
1 szkl. wody
4-6 łyżek cukru
4 łyżki skrobi ziemniaczanej
Przygotuj:
garnek z przykrywką
łyżkę drewnianą
szklankę
łyżkę
1. Porzeczki oderwij od szypułek. Umyj. Wrzuć do garnka. Gotuj na małym ogniu ze szklanką wody i cukrem, pod przykryciem.
2. Gotuj owoce ok. 10-15 min., aż do momentu gdy zaczną się rozpadać
3. W szklance mieszamy skrobię ziemniaczaną z odrobiną wody. Dodać do gotujących się owoców. Gotować ok. 1 min do powstania kisielu.
4. Podawać w towarzystwie, lodów waniliowych lub jogurtu naturalnego greckiego.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz