29 marca, 2015

Odsmażone pierogi? Mniam!

Lubicie pierogi?  :)


 Od dłuższego czasu chodziły za mną pierogi odsmażane na patelni ze smażoną cebulką... .  Smak mojego dzieciństwa .
Uwielbiam najbardzej takie z chrupiącą skórką. a Wy? :)


To co zaczynamy? :)

Potrzebujemy:
pierogi ruskie (mogą być odmrażane)
2 średnie cebule
olej
2 łyżki wody
łyżeczkę masła
sól
pieprz


Przygotuj:

fartuszek
2 patelnie (ja użyłam jedną  patelnię grillową)
łyżka drewniana


                                             



































1. Pierogi podsmażamy na patelni grillowej. Cebule kroimy w piórka podsmażamy na oleju.



2. Do cebuli dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz wodę. Podduszamy cebulę ok. 2-3 minuty.



3. Nakładamy pierogi na talerze z łyżeczką masła.

Smacznego :)

Do następnego posta :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz